суббота, 1 апреля 2017 г.

Цікаві факти про скелет людини

Цікаві факти про скелет людини

Скелет утворює міцний каркас нашого тіла, який захищає внутрішні органи і служить механічної опорою для м’яких тканин. У тілі дитини присутня більше 300 кісток, а в тілі у дорослого — близько 206. При цьому чверть всіх кісток людини зосереджена в ногах. Про можливості і будову наших кісток розкажуть цікаві факти про скелет людини.
Цікаві факти про скелет людини
1. Відразу після народження у людини кістки м’які і гнучкі, а їх кількість доходить до 350 штук. Але поступово кістки зростаються і твердіють.
2. Кісткова тканина містить 50% води, а також органічні і неорганічні речовини.
3. Якщо людина починає стрімко набирати вагу, то опорна стегнова кістка щоб уникнути викривлення теж починає зростати і стає товщі.
4. Спортивні тренування зміцнюють не тільки м’язи, а й кістки. Чим більше навантаження чинити на кістки, тим міцніше вони стають.
5. Найменші кістки в тілі людини — слухові кісточки молоточок, ковадло і стремечко. Маса кожної з цих кісточок — від 2 до 4 мг, при цьому вони не змінюються з віком.
6. У кістковій тканині існують клітини-руйнівники і клітини-відновники.
7. Згинається під кутом голівка стегнової кістки в тому місці, де вона входить в суглоб, не ламається під вагою тіла завдяки мережі мініатюрних кісточок, які розташовані в суворій геометричній структурі.
8. Стегнова кістка — Найбільша в тілі людини і становить 27,5% від зростання.
9. Кістковий мозок людини важить близько 2600 р. За 70 років життя кістковий мозок виробляє близько 650 кг еритроцитів і 1 т лейкоцитів.
10.                   Кістки людини в 2,5 рази перевершують граніт по міцності і мають пружність набагато вище, ніж пружність деревини дуба.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Кривушівський навчально-виховний комплекс Відділ освіти, молоді і спорту Виконавчого комітету Піщанської сільської ради ...